Onze klaspop Puk.

zondag 9 juni 2013

Thema: Kleuren en vormen

Een droevige kleurentovenaar kwam op bezoek in ons klasje. Wij hielpen hem om alles terug kleur te geven.
Hocus Pocus poot, alles wordt rood. ( Een aardbei is rood.)
Op de rode dag maakten we rode limonade, we plakten rode snippers op een aardbei en we verzamelden rode dingen uit de klas .
Hocus Pocus meel, alles wordt geel .( Een banaan is geel) We kleurden een witte banaan helemaal geel, we proefden banaan en citroen en we verzamelden gele dingen uit de klas. Ook probeerden we het gele zonnetje op de speelplaats te toveren.
 Hocus Pocus pauw, alles wordt blauw.( de muts van Puk is blauw) Op de blauwe dag schilderden we de muts van Puk blauw, we aten blauwe druiven en verzamelden blauwe dingen uit de klas.We lieten visjes in het blauwe water zwemmen.
 Hocus, Pocus zoen, alles wordt groen. ( een kikker is groen) Op de groene dag  kleurden we een groene kikker, maakten we gekke kikkersprongen en luisterden naar het verhaaltje van' Blauwtje en Geeltje' die als ze elkaar een kusje geven helemaal groen werden.

De laatste week stond in het teken van oranje. Hocus, Pocus Spanje, rood en geel wordt oranje. We werden zelf  kleurentovenaars en na veel oefenen mochten we dan op het schoolfeest onze tovenaarsdans laten zien. Ik was heel fier op mijn kleine ukkepukken, ze hebben het echt heel goed gedaan. Ook een dikke merci voor Silke, Paulien, Casper en Flor van het zesde leerjaar die mij ongelofelijk  hebben geholpen.
   ( foto's volgen nog)

Vic werd tijdens dit thema 3jaar. Hip, Hip, Hip, Hoera. Dikke Proficiat!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten